вторник, 14 мая 2019 г.

Звіт Морщавка С.В.

Протягом 2018 – 2019 н.р. я працювала над проблемою «Формування комунікативних якостей учнів шляхом впровадження інноваційних технологій,спрямованих на розвиток соціальної компетентності учня».

Робота над цією проблемою дозволяє сформувати особистість вільну і толерантну, яка вміє самостійно добувати і застосовувати знання, не тільки бачити проблеми, але і вирішувати їх, чітко планувати дії, співпрацювати в колективі, проводити аналіз результатів своєї діяльності.
    Тому головною метою моєї методичної системиє формування компетентної і толерантної особистості школяра через створення індивідуальної траєкторії розвитку на основі застосування інноваційних технологій навчання. У кожній дитині природою закладені певні нахили та здібності, тому для мене, як вчителя, важливо щоб навчання на моїх уроках було не лише комфортним, але і мало мотиваційну основу для будь-якої дитини.
   В основі моєї роботи лежить побудова індивідуальної траєкторії розвитку учнів, яка передбачає можливість планування навчальної діяльності школяра згідно поставленим цілям уроку і можливостям учня.  При цьому мої функції, як вчителя, тепер варіюють від інформаційно-контролюючої до консультативно-координуючої.
У своїй роботі використовувала різні форми роботи.
Урочна форма:уроки- подорожі, уроки- дослідження, інтегровані уроки, уроки практикуми, уроки-репортажі, уроки-проекти, уроки, проведені батьками.



Незабутньо пройшли Новорічне свято та шоу « Цієї миті-  рік потому».

Протягом двох тижнів у гімназії проходила декада української мови. Кожен клас отримав завдання, виконуючі які діти знайомились з виникненням української мови та традиціями українського народу.
Цікаво пройшов майстер- клас проведений батьками по приготуванню української народної страви – деруни.

Позаурочна – основною формою, якої є організація індивідуальної роботи на основі застосування сучасних технологій – це проведення олімпіад, міжнародних та Всеукраїнських конкурсів.


Як потрібно навчати по-моєму?
Колись я прочитала фразу: «Навчити  неможливо, але навчитися – можна». Я визначаю пріоритети: чого хочу насамперед досягти і що для мене і дітей на даний момент є найголовнішим.
Але треба завжди пам’ятати:  задарма нічого не буває. Усі повинні вчитися – протягом усього свого життя.
У підтвердженні цього - систематична робота з розповсюдження власного педагогічного досвіду, яка ведеться за наступними напрямками:


 Систематичне публічне представлення досвіду на різних рівнях в різних формах: виступи на міському «Сутнісні характеристики читацької компетентності молодших школярів» та шкільному  методичних об’єднаннях «Планування навчальних видів діяльності для досягнення очікуваних результатів в мовно-літературній освітній галузі» та «Педагогіка партнерства як продуктивна форма взаємодії вчителя та учнів», презентації,випуск методички «Усний рахунок у 2 класі на уроці математики», майстер-класи, у тому числі і розміщення в мережі Інтернет.

Комментариев нет:

Отправить комментарий